luni, 20 februarie 2017

Uleiul din semințe de struguri

În sezonul rece,organismul nostru suferă și în special pielea feței și a mâinilor care sunt cele mai expuse frigului. 
Vă recomand să folosiți uleiul din semințe de struguri atât intern cât și extern. Este indicat să fie folosit la prepararea salatelor,sosurilor,în diferite feluri de mâncare care nu necesită procesare termică.
Doza zilnică recomandată este de 25-45 g,adică 2-4 linguri.
Folosirea zilnică ajută la prevenirea:
  •  Apariției bolilor vasculare (menține tinerețea și elasticitatea vaselor și împiedică apariția proceselor degenerative: varice, hemoroizi etc.);
  • Ischemiei cardiace,hipertensiunii și tensiunii arteriale oscilante;
  • Apariției tumorilor benigne (împiedică formarea chisturilor ovariene,fibroamelor uterine, adenoamelor și adenofibroamelor mamare);
  • Îmbătrânirii,prelungește tinerețea biologică, previne și combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ,problemele cardiace;
  • Colesterolului,în urma studiilor efectuate s-a constatat că prin consumul zilnic a 43 g ulei valorile colesterolului se reduc cu 15,6% în numai 3 săptămâni;
  • Diferite infecții și alergii prin blocarea enzimelor care produc histamine;
În urma studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia că semințele provenite din struguri roșii au un conținut mai ridicat de ulei.
Uleiul din semințe de struguri poate fi obținut prin două procedee tehnologice: prin presare sau prin extracție. În mod normal uleiul se obține prin extracția cu solvenți. Extractul obținut este supus separării pentru rezultarea uleiului care este apoi rafinat. Prin rafinare substanțele active se pierd și astfel se pierd și proprietățile lui curative. De aceea cel mai bun și indicat în tratamente curative este uleiul obținut prin presare la rece.
Uleiul din semințe de struguri este o sursă bogată de antioxidanți și acizi grași esențiali (are un conținut ridicat de acid linoleic). Acidul linoleic are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular, circulator și imunitar.
Uleiul din semințe de struguri este de culoare gălbuie, galben brună sau galben verzuie cu gust plăcut asemănător uleiului din măsline.
Uleiul din semințe de struguri este utilizat extern (masaj)pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii precum:
  •  Piele uscată și sensibilă la frig;
  •  Piele cu tendință de îmbătrânire (acidul linoleic reduce pierderea de apă din epidermă și restabilește elasticitatea pielii);
  • Ten uscat,menține pielea hidratată și împiedică formarea ridurilor.

O alta modalitate de a beneficia de proprietățile curative ale strugurilor o reprezintă vinoterapia. Aceasta a luat amploare în ultimii ani astfel mulți producători de vinuri și-au deschis saloane SPA în mijlocul zonelor viticole.
        Tratamentele cuprind: exfoliere corporala cu struguri (peeling),împachetări corporale cu pielițele de la struguri,masaj corporal cu ulei din semințe de struguri și cele mai spectaculoase sunt baile cu vin roșu. În cadrul băilor este folosit vinul roșu de Merlot si Muscat. Băile tonifică pielea, o catifelează ajutând la refacerea elasticității și o curăță în profunzime.
         Un alt tratament este termosauna,datorită căldurii porii se deschid și astfel substanțele din vin pătrund în profunzimea pielii. La final se aplică o cremă anticelulitică pe bază de struguri și alge,un masaj la final pentru reglarea sistemului circulator.

         Deocamdată la noi nu există astfel de centre dar ne putem bucura de toate aceste beneficii folosind uleiul din semințe de struguri și produsele cosmetice cu ulei din semințe de struguri,extract din struguri și vin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu