marți, 13 iunie 2017

Vinurile verii


Acum că a venit mult așteptata vară și deja ne gîndim la vacanță și la plajă,noi ce bem? 
Mulți vor spune bere rece,cocktailuri,sucuri,apă etc, dar cu vinul cum rămăne? 
Nu este și el o băutură care ne-ar încânta papilele gustative și ne-ar răcori în serile călduroase?
Pentru zilele și serile călduroase de vară recomand vinurile albe seci,demiseci,vinurile roze și vinul spumant. Servite la temperatura optimă aceste vinuri vă vor încânta fie că sunt servite singure sau asociate cu mâncarea.

Temperatura optimă de servire la vinurile albe este de 10-12°C,la vinurile roze 12-14°C iar la vinul spumant 8-10°C. Indicat este să citiți eticheta sticlei de vin pentru că de obicei producătorul specifică temperatura de servire a vinului.
Vinurile tinere sunt vinuri proaspete,pline de arome vegetale,florale,de fructe. Aceste arome provin din struguri și sunt prezente în cantitate mai mare în vinurile tinere albe.

Vinurile albe se asociază bine cu mâncarea fină,lejeră pe bază de pește,fructe de mare,carne de pasăre,sosuri albe,brânzeturi proaspete,fermentate sau de capră.
Cei mai multi dintre noi servim vinul spumant în momentele festive ale vieții:botezuri,nunți,aniversări etc și de obicei este însoțit fie de pișcoturi sau de tort. 
De ce nu am servi vinul spumant și în timpul mesei? Asociat cu felurile de mâncare vor face masa mult mai savuroasă. Până la urmă vinul spumant este tot un vin. Nu veti greși niciodată dacă vinul spumant va fi servit pe tot parcursul mesei de la început până la sfârșit.
Vă doresc o vară frumoasă însoțită de vinuri bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu